Informatieplicht Energiebesparing: deadline niet gehaald?

1 juli 2019

Bakkerijen die jaarlijks 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas gebruiken, moesten voor 1 juli 2019 hun energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Veel ondernemers hebben dit gedaan, of zijn er volop mee bezig. Heeft u de deadline niet gehaald? Zorg dan alsnog dat u uw maatregelen rapporteert.

Als u de deadline van 1 juli 2019 niet gehaald heeft, moet u alsnog uw maatregelen rapporteren in het eLoket. Doe dat zo snel mogelijk: sinds 2 juli 2019 kunnen de gemeenten en omgevingsdiensten namelijk de ingediende rapportages opvragen bij RVO.nl. De informatie uit deze rapportages gebruiken zij om te controleren of u voldoet aan de informatieplicht. Naar aanleiding daarvan kunnen zij aanvullende vragen hebben of een controlebezoek willen uitvoeren. Als u uw maatregelen niet rapporteert, kan aan u uiteindelijk een dwangsom worden opgelegd.

Elke vier jaar rapporteren

De rapportage van dit jaar is geen eenmalige actie: u moet voortaan om de vier jaar de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen, rapporteren in het eLoket van RVO. Bewaar daarom alle gegevens van energiebesparende maatregelen die u in de komende vier jaar treft. Wanneer u de komende tijd investeert in energiebesparende maatregelen, kunt u deze ook direct al in het eLoket rapporteren. Daarmee bespaart u zichzelf over vier jaar het nodige werk.

Meer informatie vindt u op de pagina Informatieplicht Energiebesparing.
 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking