Informeer je klanten over allergenen

12 april 2023

Als bakker ben je verplicht om je klanten te informeren over allergenen in je producten. Dit is vooral belangrijk voor consumenten met een voedingsallergie. Deze verplichting is een mooie kans om je vakmanschap en de waarde van dé ambachtelijke bakker te laten zien. Met dit bordje informeer je je klanten dat je medewerkers meer kunnen vertellen over allergenen. 

Informeren kan op verschillend manieren

Zorg ervoor dat je medewerkers goed op de hoogte zijn en de klant de juiste informatie geven. Uiteraard kun je de info ook op je website te zetten of op papier zetten door de info op de NBOV-website te gebruiken of uit je bakkerijsoftwaresysteem.

 

Verbeter de kennis van je medewerkers

Gebruik daarvoor de NBOV e-learning allergenen die met de stichting Allergenen is ontwikkeld. Na de training kun je een examen afleggen. Bij goed resultaat ontvang je een certificaat.

Je medewerkers blijven ook up to date door de gratis quizapp Bakkersbrein. Deze app is te vinden op Bakbekwaam, de website van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. De app wordt regelmatig vernieuwd met leuke quizvragen over producten, grondstoffen, hygiëne, allergenen en nog veel meer. Je kunt als werkgever ook vragen over jouw bedrijf toevoegen.

 

Voor meer informatie of extra bordjes, neem contact op met info@nbov.nl of 0182-69 30 30.

Artikelen / Info en advies
Update e-learning allergeneninformatie
Vakmanschap
Etiketteren
Vakmanschap
Allergeneninformatie