Inschrijving Gouden Gard en Talentenprijs 2021 geopend

19 februari 2021

Op dinsdag 12 oktober barst de strijd weer los om de Talentenprijs en Gouden Gard 2021. Dit jaar is er ook een nieuwe wedstrijd: Talentenprijs Boulangerie. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen. Aanmelden kan tot 1 juli 2021 via de site van de Gouden Gard

Ondanks dat het een onzekere tijd is, gaat de werkgroep er vanuit dat de wedstrijd dit najaar doorgaat bij het Miele Experience Center in Vianen. Voorzitter Hidde de Brabander: "We hebben hier met z’n allen over gesproken en diverse scenario’s doorgenomen. We gaan ervan uit dat we voor alle kandidaten een goede werkplek kunnen inrichten. De prijsuitreiking zal er wellicht anders uitzien dan normaal, maar dat bekijken we later dit jaar als we weten wat de mogelijkheden zijn."

Kandidaat bouwt aan showstuk.

Wedstrijden

Deelnemers aan de Talentenprijs Patisserie leveren twee gelijke desserttaarten in, terwijl de kandidaten aan de Boulangerie wedstrijd twee gelijke desembroden, tien stuks gevuld getoerd gerezen en tien stuks gevlochten brioche inleveren. Beide wedstrijdonderdelen hebben het verplichte thema Steampunk. De wedstrijd is voor leerlingen die een bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2. Deelnemers aan de Gouden Gard (niveau 3 of 4) maken volgens een eigen thema een showtafel. De showtafel wordt gevuld met een showstuk, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en gebakjes. 

Artikelen / Branche
Maarten Kasper wint eerste Gouden Gard Boulangerie
Artikelen / Branche
Gouden Gard zoekt kandidaten!
Artikelen / Branche
Gouden Gard 2022 voor Jiska Lobbert