Inschrijving Jeugdvakwedstrijden 2019 geopend

21 november 2018

De Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij organiseert in de eerste drie maanden van 2019 regiowedstrijden voor mbo-leerlingen. Bij deze regiokampioenschappen maken de deelnemers twee verschillende producten. Leerlingen die een opleiding volgen op niveau 2, 3 en 4 en na 1 januari 1996 zijn geboren, kunnen aan de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij meedoen. 

De regiowedstrijden worden gehouden in zeven verschillende klassen: 

  • uitvoerend broodbakker
  • uitvoerend brood- en banketbakker
  • uitvoerend banketbakker
  • zelfstandig werkend broodbakker
  • zelfstandig werkend banketbakker
  • zelfstandig werkend brood- en banketbakker
  • patissier

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich tot en met 11 januari 2019 digitaal aanmelden via www.jeugdvakwedstrijden.nl

Deelnemende leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het inleveren van hun inzendingen aan de wedstrijd. De inzendingen moeten zijn voorzien van een nummer dat door het secretariaat van de Stichting Jeugdvakwedstrijden wordt verstrekt én van de wedstrijdenvelop met daarin de getekende verklaring van de leerling. 

Na afloop van de beoordeling worden de prijswinnaars gebeld en uitgenodigd om hun prijs persoonlijk in ontvangst te komen nemen. De titel regiokampioen wordt altijd toegekend. De leerling die regiokampioen wordt, kan meedoen aan het Nederlands Kampioenschap als er minimaal 70 punten zijn behaald. 

Nederlands Kampioenschap

De regiokampioenen van iedere klasse strijden op 9 april 2019 om de titel Nederlands Kampioen. Regiokampioenen doen alleen mee als ze minimaal 70 punten hebben gehaald. Bij dit kampioenschap moeten de deelnemers binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers de producten maken. Deze wedstrijd wordt gehouden op het ROC Rijn IJssel in Wageningen.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan