Inspecties weer opgestart

30 juli 2020

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, controleren ook de inspecteurs van de overheid weer vaker op locatie. Als eerste bezoeken zij de bedrijven waar nog een herinspectie nodig was. Ook de reguliere controles beginnen weer. Wat kunt u verwachten als de inspecteur langskomt?

De inspecteur vraagt eerst of hij in uw bedrijf veilig kan werken, dus of hij de 1,5 meter afstand kan aanhouden. Daarbij zal hij aangeven dat hij in alle bedrijfsruimtes moet kunnen komen om zijn werk te doen. Hij zal ook vragen of er mensen met klachten in het pand aanwezig zijn. Andersom mag u de inspecteur vragen of hij klachtenvrij is, omdat hij uw bedrijf betreedt. 

Actiefoto

Een inspectie geeft de situatie weer op dat moment. Het is eigenlijk een actiefoto van uw bedrijf. Zorg er daarom voor dat uw bakkerij altijd netjes, opgeruimd en schoon is, en dat u relevante documenten, zoals certificaten of controlelijsten, snel kunt vinden en overhandigen. De NVWA controleert vooral op de hygiëne, maar mag ook naleving van het rookverbod controleren. 

Waarschuwing of voornemen tot boeteoplegging 

Heeft u na een inspectie een waarschuwing of een voornemen tot boeteoplegging ontvangen? Neem dan contact op met Wiepkje Colijn, via colijn@nbov.nl. Zij helpt u graag om een zienswijze op te stellen. Meer informatie vindt u op de pagina NVWA.
 

Lees ook: Voorkom de top 3 van de NVWA

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat