Inspiratie

17 oktober 2018

Waar haalt u uw inspiratie vandaan? Ik vroeg me dat af toen ik inspiratie zocht voor dit blog. Vindt u die inspiratie in ons eigen vakgebied, of zoekt u het breder? Vorige maand bezocht ik de IBA in München. Wat mij opviel, was de grote hoeveelheid rvs: overal was het roestvrij staal wat er blonk. Roestvrij staal van de steeds slimmere machines die het werk van de ambachtsman trachten te evenaren.

Iets om serieus naar te kijken, hoewel ik niet geloof dat de creativiteit die wij als ambacht neerzetten, kan worden ingehaald door het roestvrij staal van de industrie: wij kunnen immers dagelijks flexibel en creatief inspelen op de actualiteit. 

Waar, wanneer en waarom?

De consument wordt steeds meer verleid om producten bij de retail mee te nemen. Ik kijk dan naar mijzelf en vraag me af: waar, wanneer en waarom koop ik welke producten? Ja, inderdaad koop ik ook op zondagmiddag vanaf de bank een digitaal boek. Maar waarom loop ik toch op zaterdag die boekwinkel binnen? Waarom koop ik nog steeds mijn kleding niet via internet? Juist – vanwege de persoonlijke aandacht die ik alleen krijg als ik letterlijk een winkel binnenstap. 

Haal uw inspiratie dan ook niet alleen uit productkennis, maar uit alles wat met ondernemen te maken heeft. Zoek inspiratie in uw omgeving en bij uw medewerkers. Zorg dat zij genoeg inspiratie krijgen, bezoek ondernemersdagen in het land, praat met collega’s, met uw klanten – kortom: laat u inspireren!

Inspirerende groet,

Jos den Otter

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking