Is jouw jaarrekening 2022 al gereed?

30 mei 2023

Zorg dat de jaarrekening 2022 tijdig gereed is

De jaarrekening van een besloten vennootschap moet binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar zijn opgesteld. Veelal gebeurd dit niet doordat uitstel wordt aangevraagd (door de accountant). Uitstel geeft de accountant meer tijd om de jaarrekening op te stellen en hun werkzaamheden te spreiden.

 

jaarrekening

Als je op cijfers wilt sturen, dan is een tijdige rapportage zeer aan te raden! Hoe kan je op cijfers 2022 sturen als het jaar 2023 bijna om is? Ontvang je jaarlijks de jaarrekening aan het eind van het jaar en wil je daarnaast ook op je cijfers gaan sturen? Vraag je accountant of je dit jaar de cijfers eerder mag ontvangen. Als de jaarrekening niet mogelijk is, dan helpen voorlopige cijfers je ook vaak een eind op weg.

Wil je je cijfers van afgelopen jaar graag met iemand anders dan je accountant bespreken? Weet dat dit ook bij de NBOV mogelijk is!

Jaarrekening verplicht?

Af en toe komt er weleens een vraag binnen of een jaarrekening verplicht is. Nee dit is niet verplicht als je een eenmanszaak of vennootschap onder firma hebt. Echter heb je wel jaarcijfers nodig om de aangifte inkomstenbelasting op te stellen. En dan kom je toch vaak weer bij een accountantskantoor of administratiekantoor uit.

Meer weten?

Wil je meer weten over de jaarrekening of wil je advies? Neem dan contact met ons op via 0182-693030 of info@nbov.nl

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan