Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

5 november 2020

Het bestuur van de jeugdvakwedstrijden heeft besloten om de regiowedstrijden en het aansluitende Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken af te lasten. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is het organiseren van wedstrijden op dit moment niet haalbaar.

De regiovertegenwoordigers van de Stichting Jeugdavakwedstrijden hebben de afgelopen periode bij alle deelnemende ROC’s gevraagd wat de mogelijkheden zijn om een wedstrijd te organiseren. Hierbij heeft bijna 75% van de scholen aangegeven dat het houden van een wedstrijd niet haalbaar is. Voorzitter Rob Krijnen: “Als wedstrijdorganisatie wil je dit besluit natuurlijk niet nemen. Met een beperkt deelnemersveld en veel onzekere factoren hebben we met z’n allen besloten om de wedstrijden niet door te laten gaan.”


Alternatieve wedstrijd

Ondanks dat deze wedstrijden niet doorgaan, gaat de stichting begin 2021 wel kijken of er mogelijk een alternatieve wedstrijd kan worden georganiseerd. Krijnen: “De huidige opzet kan dan niet doorgaan, maar we kijken wel naar alternatieven. Als er mogelijkheden zijn dan willen we die graag benutten.”


Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op de site van de jeugdvakwedstrijden.

Artikelen / Branche
Maarten Kasper wint eerste Gouden Gard Boulangerie
Artikelen / Branche
Gouden Gard zoekt kandidaten!
Artikelen / Branche
NBOV feliciteert winnaar ‘Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje’
pagina
Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat