Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

5 november 2020

Het bestuur van de jeugdvakwedstrijden heeft besloten om de regiowedstrijden en het aansluitende Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken af te lasten. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is het organiseren van wedstrijden op dit moment niet haalbaar.

De regiovertegenwoordigers van de Stichting Jeugdavakwedstrijden hebben de afgelopen periode bij alle deelnemende ROC’s gevraagd wat de mogelijkheden zijn om een wedstrijd te organiseren. Hierbij heeft bijna 75% van de scholen aangegeven dat het houden van een wedstrijd niet haalbaar is. Voorzitter Rob Krijnen: “Als wedstrijdorganisatie wil je dit besluit natuurlijk niet nemen. Met een beperkt deelnemersveld en veel onzekere factoren hebben we met z’n allen besloten om de wedstrijden niet door te laten gaan.”


Alternatieve wedstrijd

Ondanks dat deze wedstrijden niet doorgaan, gaat de stichting begin 2021 wel kijken of er mogelijk een alternatieve wedstrijd kan worden georganiseerd. Krijnen: “De huidige opzet kan dan niet doorgaan, maar we kijken wel naar alternatieven. Als er mogelijkheden zijn dan willen we die graag benutten.”


Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op de site van de jeugdvakwedstrijden.

Artikelen / Branche
NBOV-leden in de prijzen tijdens Bakkersvakwedstrijden
Artikelen / Branche
Gouden Gard 2022 voor Jiska Lobbert
Artikelen / Branche
Stichting BakkersVakWedstrijden organiseert Nederlandse kampioenschappen
pagina
Artikelen / NBOV
De Ledenraad van de NBOV
Artikelen / Info en advies
Nieuwe omgevingswet uitgesteld tot januari 2024
Artikelen / Leden
Gommans voor derde keer Beste Echte Bakker