Joeri Vandekerkhove winnaar Dutch Pastry Award

7 april 2021

Tijdens deze editie namen zes kandidaten deel aan de wedstrijd waarbij het thema Destination centraal stond. In een onderling treffen probeerden zij zich te onderscheiden met een eetbaar showstuk en een taart die hiervan onderdeel uitmaakte. Na de jurybeoordeling werd Joeri Vandekerkhove uitgeroepen als winnaar. Sibrich Bakker en Vivian Yang eindigden op de tweede en derde plaats.

De winnaar gaat er vandoor met een mooi prijzenpakket waarbij het aspirant-lidmaatschap van het Dutch Pastry Team de belangrijkste prijs is. Teamlid Bart de Gans: “Deze dag is voor ons een echt hoogtepunt. Het is alweer de 22e editie van de Dutch Pastry Award en een gelegenheid om ons als team te presenteren. Het is fantastisch om je eventueel toekomstige collega’s aan het werk te zien en daardoor geïnspireerd te raken. De creativiteit raakt ons als team en als patissiers apart. Het niveau neemt jaarlijks toe en we zien steeds weer nieuwe creativiteit en technieken. Dat zie je vooral in de showstukken waar de sky echt de limit lijkt te zijn.”  

 

Beste Bonbon

Na een voorselectie achter de schermen werden uiteindelijk twintig deelnemers gekozen.

De deelnemers gebruikten de vorm Orbit als inspiratie waarbij ze 24 bonbons maakten met minimaal twee vullingen. De vullingen moesten bestaan uit twee texturen en zijn beoordeeld op presentatie, smaak, techniek, originaliteit en structuur. Na een spannende beoordeling werd Jordi van Eden uitgeroepen als winnaar van deze wedstrijd.

Elk jaar is het podium van De Beste Bonbon ook de gelegenheid voor het ontwikkelen van een nieuwe bonbonvorm met een daarbij behorende naam. Voor de editie van 2022 kreeg de vorm de naam Uni waarbij de gedachten uitgingen naar een zee-egel. Teamlid Robin Hoedjes: “Voorgaande jaren hadden we allemaal gladde modellen. Voor deze editie wilden we echt een vorm met structuur hebben. Je wilt de deelnemers steeds weer uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Als team gaan we daarom aan de slag om een vorm te maken die nog niet bestaat. Ik denk dat dat voor deze editie ook weer heel goed gelukt is.”

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking