Arend Kisteman
Voorzitter

Klein en groot

1 november 2019

Afgelopen weekend bestond de fanfare in ons dorp Cromvoirt 55 jaar. Na een jaar van voorbereiding was het dan zover: er werden tenten opgezet van zo’n 700 vierkante meter en de locatie werd volledig omgetoverd tot festivalterrein. Om dit allemaal betaalbaar te houden, werd het halve dorp als vrijwilliger ingezet. Het was een geweldig succes! Een dorp met 700 inwoners dat het ‘gewoon doet’. Eigenlijk was dit hetzelfde als ondernemen: gewoon doen, geloven in het succes, onderweg met de nodige kleine onvolkomenheden doorzetten en uiteindelijk het gewenste resultaat halen. 

Afgelopen weken heb ik een aantal ondernemers bezocht die via Facebook en andere media kritische geluiden hadden laten horen over de branche. Vaak blijkt dat de bakkerondernemer maar voor de helft weet wat er speelt. Dat neem ik mijzelf kwalijk. Neem bijvoorbeeld het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), waar Mirjam Kortekaas sinds juli als directeur is aangesteld. Velen van u weten niet dat de stakeholders (lees: eigenaren) van het NBC, uw eigen NBOV en onze collega’s van de NVB zijn. Voor velen is ook niet duidelijk waar het NBC van betaald wordt. Laat mij in dit geval meer dan duidelijk zijn: het NBC is een gezonde organisatie waar veel voor de sector gebeurt, en de NBOV staat voor u als ambachtelijke ondernemer in brood en gebak! 

Hoewel wij klein zijn in de bv Nederland, lukt het ons iedere keer weer om zaken voor elkaar te krijgen, gewoon, omdat het geloof daar is en wij ondanks wat tegenslagen ons einddoel voor ogen houden. Het team dat in Gouda voor u werkt mag best eens genoemd worden, daar zitten mensen met inhoudelijk verstand van zaken die u met raad en daad kunnen bijstaan in uw ONDERNEMERSCHAP. 

 

Ook hier zetten we onze schouders eronder om het duidelijk te krijgen. Gewoon. Omdat we erin geloven.

De discussie rondom de term ambacht speelt weer volop. Al vele jaren proberen wij hier iets aan te doen. Het traject kent inderdaad vele hobbels, maar ook hier zetten we onze schouders eronder om het duidelijk te krijgen. Gewoon. Omdat we erin geloven, net als de fanfare in Cromvoirt, waar het samenspel zorgt voor de juiste toon.

Grote groet,

Jos den Otter

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat