Koperverbinding KPN stopt binnenkort

30 augustus 2023

KPN is druk bezig om de koperverbindingen uit faseren, dit betekent in het kort: uw huidige koper/vdsl verbinding stopt binnen afzienbare tijd. 

In Nederland zijn miljoenen huishoudens en bedrijven aangesloten op het kopernetwerk. Waar dit netwerk vroeger veelal voor alleen simpele telefonie en internetdoeleinden is ingezet, is het gebruik inmiddels anders en intensiever. Zo willen we slimme apparaten gebruiken, gamen, streamen en nog veel meer. Dit vraagt ook steeds meer van het netwerk; iets waartegen het koper steeds minder is opgewassen. Daarom is het tijd om het netwerk gereed te maken voor de toekomst. KPN doet dit door de aanleg van glasvezel.
 

Wat als je nu bent aangesloten op het kopernetwerk?

Sinds april 2021 is de werking van het kopernetwerk al gestopt in enkele gebieden waar glasvezel beschikbaar is. Inmiddels is KPN druk bezig met de landelijke vervanging van het koper- naar het glasvezelnetwerk.
 

Gaat alles plotseling gebeuren?

Nee. Het uitfaseren en het aansluiten op het glasvezelnetwerk kost tijd en gaat zeker niet spontaan. Daarnaast is het belangrijk dat jij als gebruiker van het netwerk weet wat je kunt verwachten. Daarom word je altijd meegenomen in de communicatie en krijg je ruim op tijd te weten wanneer er wijzigingen gaan plaatsvinden vanuit Omnia Connect. Dat is wel zo prettig.
 

Wat zijn eigenlijk de voordelen van glasvezel?

In vergelijking met het kopernetwerk biedt glasvezel veel meer voordelen voor jou en het bedrijf:

  • Toekomstbestendig: Omdat de vraag naar en druk op een internetverbinding alleen maar groeit, is het ook belangrijk om hierop te zijn voorbereid. Het glasvezelnetwerk is voor de komende jaren de beste oplossing om alles moeiteloos te laten werken.
  • Hoge snelheden: Het up- en downloaden van bestanden, het houden van videogesprekken of hosten van een digitaal seminar gaat met glasvezel vele malen sneller dan via koper. In een mum van tijd kun je zo grote bestanden van A naar B sturen.
  • Verzekerd van stabiliteit: Glasvezel levert een zeer betrouwbare stabiliteit. De verbinding is minimaal weersafhankelijk en ongevoelig voor corrosie en radiosignalen. Zo ben je meer dan ooit verzekerd van een goede verbinding.
Omnia Connect

Omnia Connect biedt in samenspraak met de NBOV een kosteloze overstap naar glasvezel met een maandtarief vanaf €39,95 per maand met de eerste 3 maanden € 30,00 per maand korting! Inclusief gratis een verdubbeling van de glasvezel snelheid van 50/50mb naar 100/100mb. Lees meer over Omnia Connect op onze ledenvoordelen pagina.

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking