Landelijke oproep: open winkels, horeca en culturele sector

23 februari 2021

Afgelopen vrijdag heeft Lokaal Retailbelang samen met alle brancheorganisaties binnen de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland, centrummanagers en afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland een gezamenlijke oproep verzonden aan alle landelijke politieke partijen om van hieruit druk uit te oefenen.

De overheid straalt uit dat zij 3 maart de niet-essentiële winkels, horeca en culturele sector nog steeds gesloten wil houden. Betrokken partijen zijn echter van mening dat de winkels weer veilig, verantwoord en gastvrij open kunnen. Dat was immers tot 15 december, voor de huidige lockdown, samen met winkeliersverenigingen, ondernemersbesturen en gemeenten ook te zien. Daarnaast heeft Lokaal Retailbelang de winkeliersverenigingen aangeschreven met het verzoek om via hun burgemeester, via de Veiligheidsregio’s, ook nog eens op de trom te slaan. Hier hebben veel verenigingen gebruik van gemaakt. 

Inzet 

Lokaal Retailbelang is een activiteit van brancheorganisaties in de detailhandel en winkelambachten.  Ondernemersverenigingen kunnen Lokaal Retailbelang inzetten als het gaat om het:

  • stimuleren en opstellen van actuele detailhandels- en structuurvisies;
  • ontwikkelen van een visie op binnensteden en winkelgebieden;
  • begeleiden van de transformatie van winkelgebieden;
  • opstellen van omgevingsvisies, omgevingsplanen en -programma’s;
  • stimuleren van een adequate bereikbaarheid en een passend parkeerbeleid;
  • bestrijden van oneerlijke concurrentie (winkelambacht) en vliegende winkels.
     
Artikelen / Info en advies
Corona geen reden meer om thuis te blijven
Artikelen / NBOV
Goedkope zelftesten voor NBOV-leden
Artikelen / Branche
Mondkapjes weer verplicht