Leuker kunnen we het niet maken …

20 februari 2019

… maar wel makkelijker! Deze bekende slogan van de Belastingdienst zullen velen van ons weer helder voor de geest hebben in deze periode van belastingaangiften. Ik heb ‘m ook al een aantal keren uitgesproken tijdens de Themacafé’s van de NBOV in het land. 

Een aantal van u heb ik daar al ontmoet. Wij praten u tijdens de Themacafé’s bij over de actuele ontwikkelingen in de branche, over het voeren van een goed personeelsbeleid, en de checklists en modellen die het gemakkelijker voor u maken. Die vindt u overigens op de NBOV-website

Wij informeren u ook over alle andere zaken die de NBOV ontwikkelt om het ondernemen - en alle daarbij horende verplichtingen - voor u gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld de cao waarvan de tekst inmiddels al gemakkelijker is. De inhoud van de cao willen we in de komende periode gemakkelijker maken: een cao die moderner is en beter toepasbaar op uw bedrijf en op de flexibiliteit die medewerkers vragen.  

Ook de bhv-tool Help 123 is bedoeld om het u gemakkelijker te maken om te voldoen aan de verplichtingen rondom bedrijfshulpverlening. De zoekbalk van de NBOV-website maakt het u gemakkelijker om onderwerpen op de website te zoeken. 

De inhoud van de cao willen we in de komende periode gemakkelijker maken: een cao die moderner is en beter toepasbaar op uw bedrijf en op de flexibiliteit die medewerkers vragen.

Binnenkort maakt de Embrosa-app van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij het u gemakkelijker om uw eigen berichten op sociale media te plaatsen. En over niet al te lange tijd ontvangt u informatie die u helpt om gemakkelijker te voldoen aan de informatieverplichting over energiebesparende maatregelen (als u meer dan 50.000 kW elektra per jaar gebruikt en/of 25.000m3 gas).
 
Als ik het rijtje zo teruglees, wordt het ondernemen inderdaad niet altijd leuker ...

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan