NBC in actie tegen onjuiste berichtgeving volkoren(brood)

14 juni 2018

Gisteren publiceerden diverse landelijke media een onjuist bericht  over volkorenbrood. Het NBC is, namens de gehele bakkerijsector, direct in actie gekomen om de onjuiste berichtgeving hierover tegen te gaan.

Het ANP publiceerde een bericht over misleiding van voedselfabrikanten. BEUC, de Europese consumentenbelangenorganisatie, wil namelijk snel verandering en aanvullende regelgeving zien op dit vlak. In het bericht van het ANP is volkorenbrood als voorbeeld genoemd.

 

Voor de Nederlandse markt is dit niet het juiste voorbeeld, zo geeft David de Bruijn van het NBC aan. Voor volkorenbrood geldt een wettelijke eis. 'Het bericht is zeer schadelijk voor het imago van brood en de bakkerijsector. Doordat het bericht van ANP is overgenomen door alle grote landelijke media is er direct contact opgenomen met deze media. Het bericht is door ANP, RTL, Telegraaf en nu.nl direct aangepast. Ook met andere partijen zoals de Consumentenbond, BNNVARA Kassa en de politiek zoekt het NBC contact om het misverstand tegen te gaan.'

 

Daarnaast blijft het NBC monitoren waar dit bericht nog meer geplaatst wordt om zo nodig actie te ondernemen.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan