NBOV biedt prinses Beatrix Moederdagtaart aan

8 mei 2018

De talentvolle patissiers Nick de Haas en Janna van Eijk hebben de Moederdagtaart aangeboden aan prinses Beatrix. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers. 

Beide patissiers mochten deze speciale Moederdagtaart aanbieden omdat zij afgelopen najaar in de prijzen vielen tijdens de vakwedstrijd Gouden Gard. De makers hebben de afgelopen weken samen getraind op het ROC van Amsterdam en waren trots op het eindresultaat. “Het is echt supergaaf geworden en het gekozen thema de Nederlandse koloniën komt goed naar voren”, zo vertelt Nick. Janna vult aan: “Het sierstuk is een mooie eyecatcher en de felle kleuren van de taarten doen het ook goed!” 

 

Indrukwekkend

De taart werd in ontvangst genomen door mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden en mevrouw Van den Bent, Persoonlijk Assistent van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Máxima. Beiden waren onder de indruk van het showstuk en de verschillende taarten. 

De patissiers lieten zich inspireren door de voormalige Nederlandse koloniën. Zo bestond het chocoladeshowstuk uit scheepsonderdelen waarmee de koloniën werden bereikt: een scheepsmast met kraaiennest, kompas en houten vat. Om het showstuk heen stonden twee soorten taartjes. Een taartje van cheesecake geïnspireerd op de kolonie Nieuw-Amsterdam, het huidige New York, en een tropische verrassing geïnspireerd op de koloniën in Zuid-Amerika. 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking