NBOV-leden in de prijzen bij Echte Bakkers

28 januari 2022

NBOV-lid Van der Steen uit Made is Beste Echte Bakker van 2022 geworden. Vrijwel de gehele top 10 van deze competitie bestaat uit NBOV-leden. De NBOV feliciteert alle winnaars van harte met deze mooie prestatie!

De prestigieuze titel Beste Echte Bakker is voor De Echte Bakker die het hoogste gewogen gemiddelde scoort in de ranglijst van onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en klantbeleving.

Gouden Schieter naar Made

Eigenaren Barry en Jeroen van der Steen, hun partners en het hele winkelteam werden verrast met een feestelijke, coronaproof uitreiking van de Gouden Schieter bij de winkel in Made. Van der Steen won de Gouden Schieter ook nog eens voor de derde keer (2013, 2019 en 2022), terwijl ze in 2017 zilver en in 2018 brons wonnen; een prachtige opsteker, nadat het bedrijf in 2021 het 75-jarig jubileum vierde. De broers Van der Steen weten de productkwaliteit en de prestatie in de winkel dan ook continu op hoog niveau te houden.

Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, reikte de trofee uit. “Barry en Jeroen van der Steen belichamen waar het Echte Bakkersgilde voor staat: kennis delen en elkaar stimuleren om nog beter te worden. Ook al betekent het dat collega Echte Bakkers geduchte concurrenten worden bij bijvoorbeeld onze productcompetities of zelfs de titel Beste Echte Bakker”, aldus Caniels. Van der Steen kreeg ook een cheque van € 1.000 om te besteden aan een activiteit voor alle medewerkers. Het winnen van de Gouden Schieter is immers een teamprestatie.

NBOV-leden in de top 10

De Zilveren Schieter gaat naar NBOV-lid Gommans met winkels in Sevenum, Horst en Swalmen. De regerend Beste Echte Bakker heeft zijn titel met verve verdedigd en behaalde een knappe tweede plaats. In december werd het winkelteam in Horst ook al in het zonnetje gezet voor de tweede plaats in de Best Customer Experience.

De derde plaats is voor Herman Schepers uit Sleen, eveneens lid van de NBOV. Sinds 2016 is het bedrijf van Herman en Wemmie en zoon Roy Schepers al vier keer genomineerd; dit jaar bereiken ze het podium. Roy is een van de jonge ambitieuze bakkers die veel van Jeroen van der Steen geleerd heeft. Herman Schepers won in 2017 de BakkersVakWedstrijden in Drachten en werd vorig jaar eerste met zijn kerststol.

De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Van der Steen - Made
  2. Gommans - Sevenum
  3. Herman Schepers - Sleen
  4. Theo Pastoor - Tilburg
  5. August van Vilsteren - Diever
  6. Van Meijel - Clinge
  7. Lubbers - Almelo
  8. Vroonland – Yerseke
  9. Steenbergen - Meppel
  10. Wouda - Hengelo (O)
Van der Steen ontvangt de Gouden Schieter
Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking