NBOV maakt werkgever zijn makkelijker

29 april 2021

Als NBOV-lid kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze adviseurs op juridisch en personeels- en organisatievlak. Wist u echter dat u op de NBOV-website vele documenten kunt vinden die het werkgeverschap voor u makkelijker maken? Leden kunnen deze documenten kosteloos downloaden en gebruiken.

Als u personeel heeft, komen daar veel documenten aan te pas. Dat begint bij het aannemen van een nieuwe medewerker, maar ook gedurende het dienstverband moet u het nodige administreren en bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan het functioneren, ziekteverzuim, of verlofaanvragen. Ook op het gebied van lonen en ontslag zult u zaken nauwkeurig moeten administreren.

Standaarddocumenten werkgeverschap

De NBOV heeft voor u vele standaarddocumenten opgesteld, die u alleen maar hoeft te downloaden en in te vullen. Zo hoeft u niet telkens zelf het wiel uit te vinden. U vindt de documenten in het onderdeel Werkgeverschap op de website. Velen weten inmiddels de loonberekeningsmodule te vinden maar ook de actuele loontabellen vindt u op onze website.

Een aantal andere voorbeelden:

  • Personeelsadministratie: nieuwe medewerker aannemen, checklist personeelsdossier, stappenplannen zoals een stappenplan loonbeslag en een stappenplan aangaan arbeidsovereenkomst.
  • Arbeidsovereenkomsten: verschillende modellen voor arbeidsovereenkomsten, bijvoorbeeld voor bepaalde of onbepaalde tijd, voor een medewerker die blijft werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, of voor BBL’ers.
  • Personeelsreglement:  o.a. sleutelverklaring, protocol social media en kassa-instructie.
  • Documenten rondom functioneringsgesprekken 
  • Documenten rondom ontslag, zoals een voorbeeldbrief proeftijdontslag.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik dan de zoekfunctie op de website. Dat doet u via het vergrootglas rechtsboven in het scherm, of het zoekveld op de homepage (het veld waarin staat: Waar kunnen we u mee helpen?). Komt u er alsnog niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan