Nieuwe energie

22 juli 2021

Toen ik elf jaar geleden mijn bakkerij begon, werkten er naast mij nog zeven anderen in het bedrijf, fulltime en parttime. Inmiddels zijn dat er zestien en zijn er ook functies bijgekomen die bij de start nog niet in mijn bedrijf bestonden. Over het algemeen is er altijd een gezond verloop geweest; op dit moment is er niemand van de mensen waarmee we begonnen meer in dienst. Dat past ook wel in deze tijd waarin werknemers steeds minder lang voor dezelfde werkgever werken.

Dit jaar gaat het echter even anders dan andere jaren. Vijf zaterdagmedewerkers voor de winkel en schoonmaak hebben hun studies afgerond of gestaakt, en gaan in een andere stad wonen. Een bezorger wil minder uren maken; een vaste verkoopster wil minder werken vanwege gezinsuitbreiding. Gelukkig was alles ruim van tevoren bekend en hebben we alle functies kunnen invullen. Toch staan er ineens zes nieuwe medewerkers in het bedrijf. Dat is even schakelen en - eerlijk is eerlijk - in het begin baal je ervan dat je vaste team weg is. Aan de andere kant: de nieuwe medewerkers betekenen ook nieuwe energie; ze gaan voortvarend aan de slag.

Bij de NBOV zijn ook een aantal nieuwe medewerkers komen werken. Ze vervullen functies die er nog niet waren, of vervangen voorgangers die bij andere bedrijven en organisaties nieuwe stappen konden zetten. Net als bij mij in Zwolle merk je ook in Gouda dat nieuwe medewerkers nieuwe energie brengen, en nieuwe ideeën. Het is misschien even wennen als je je vertrouwde contactpersoon niet meer spreekt, maar de nieuwe collega’s staan vol enthousiasme klaar om te adviseren en ondersteunen waar het nodig is. Zo is het team weer compleet - maar elke ondernemer weet dat niets zo veranderlijk is als je personeelsbestand, en dat dit er tegenwoordig bij hoort.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan