Nieuwe training Praktijkbegeleider Boulanger niveau 4

18 februari 2020

Acht scholen willen in het schooljaar 2020/2021 beginnen met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 (specialistenopleiding). De NBOV denkt dat bakkersbedrijven enorm kunnen profiteren van de kennisontwikkeling die deze opleiding met zich meebrengt. Wilt u praktijkbegeleider worden voor deze ambitieuze studenten?

 

 

Een leerbedrijf moet een praktijkbegeleider in dienst hebben. Deze praktijkbegeleider moet:

  • aantoonbaar vaardigheden hebben die ten minste gelijkwaardig zijn aan de opleiding van de student;
  • minimaal 1 jaar ervaring hebben met de inhoud van de opleiding.

Voor de sector Bakkerij hebben zij een diploma nodig en/of een vakinhoudelijk niveau dat minimaal gelijkwaardig is aan de opleiding van de student. Deze eisen gelden ook voor de opleiding Boulanger niveau 4.

Doordat Boulanger niveau 4 een nieuwe opleiding is, kunnen de eerste praktijkbegeleiders nog niet voldoen aan de eis om hetzelfde diploma te hebben als de opleiding van de student. Acht adviseurs van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maken daarom een werkwijzer waarmee kan worden vastgesteld of de kandidaat-praktijkbegeleider voldoende ervaring en een gelijkwaardig vakinhoudelijk niveau heeft als de student Boulanger niveau 4.

Nieuwe training Praktijkbegeleider

Op verzoek van de NBOV en in afstemming met SBB ontwikkelt de Nationale Bakkerij Academie op korte termijn een nieuwe training voor de huidige praktijkbegeleiders die ook een student op Boulanger niveau 4 willen begeleiden. Leerbedrijven waarvan de praktijkbegeleider deze training heeft gevolgd, weten zeker dat zij deze ambitieuze studenten mogen begeleiden. De NBOV adviseert leden deze kans te benutten en zet zich in voor een interessante subsidie of korting op deze training.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een e-mail met uw naam en adresgegevens aan info@nationalebakkerijacademie.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Nieuwe training Praktijkbegeleider Boulanger niveau 4’. U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.

Welke scholen?

Wanneer voldoende leerlingen zich aanmelden, begint de opleiding Boulanger niveau 4 in schooljaar 2020/2021 bij de volgende scholen:

  • ROC van Amsterdam
  • Summa College Eindhoven
  • Zadkine Rotterdam
  • ROC Horizon College Heerhugowaard
  • ROC Nijmegen
  • Scalda College Middelburg
  • mboRijnland Leiden
  • Curio (Singel) Breda

Bestaande leerbedrijven hebben een inlogcode https://mijn.s-bb.nl/Account. U kunt via deze link een erkenning aanvragen.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking