Meesterexamens Patissier en Boulanger

Op 28, 29 en 30 april vinden de Meesterexamens voor de titels Meester Patissier en Meester Boulanger plaats – dé ultieme erkenning voor vakmensen in de bakkerijbranche. Op deze data gaan drie kandidaten een poging wagen om een van deze prestigieuze Meestertitels te behalen. De kandidaten tonen tijdens het afleggen van de Meesterproef hun vakmanschap, creativiteit, visie én innovatiekracht en zetten daarmee een belangrijke stap in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De titel Meester Patissier of Meester Boulanger is de hoogste graad van erkenning binnen de bakkerijsector. Het traject naar het Meesterschap is intensief: van cv-beoordeling en portfolioanalyse tot een schriftelijke voorbereiding en uiteindelijk het praktijkexamen. Tijdens de eindproef tonen kandidaten hun unieke signatuur, aan de hand van vernieuwende technieken en producten.

Het examen

Het Meesterexamen is geen competitie, maar een presentatie van persoonlijk vakmanschap. Het is een individueel traject waarbij de kandidaat zichzelf presenteert aan een vakjury. Het draait om eigenheid en hoe je met jouw kennis en visie het vakgebied verrijkt. Meester Boulangers en Patissiers zijn namelijk niet alleen uitmuntende vakmensen, maar ook ambassadeurs van het vak; iedere Meester committeert zich aan een Code van Eer en zet zich actief in om het imago van het boulangerie- of patisserievak of het onderwijs op dit gebied versterken.  Wie slaagt voor de Meesterproef mag zich na de feestelijke inauguratie op 2 juni bij InnStyle in Maarssen officieel Meester.

Vereniging de Meesters

Om de Meestertitel goed uit te dragen binnen en buiten de bakkerijbranche hebben de Meesters het initiatief genomen Vereniging de Meesters op te richten. Alle Meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.

Wachtwoord resetten