Nijkamp bakt opnieuw beste paasbrood van Nederland

4 april 2022

NBOV-lid Nijkamp is de winnaar van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen won vorig jaar deze prijs ook al. De tweede plek is dit jaar opnieuw voor Joost Snijders uit Stramproy, die hoge cijfers scoort met zijn paasbrood met vlaairaster. Het brons gaat naar Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn die voor het eerst met zijn paasbrood in de top drie staat.

In totaal deden er 75 Echte Bakkers mee die de kans kregen om twee keer een brood in te leveren. De 9 Echte Bakkers die een 8,1 of hoger scoorden stonden daarmee in de finale. Voor deze finalekeuring werden de paasbroden onaangekondigd gekocht in de winkels. De finalekeuring is uitgevoerd door keurmeester Ton Deegenaars van Royal Steensma, technisch adviseur Marco van Scheijndel van Puratos en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam.

Martin Nijkamp reageert erg blij als de keurmeesters hem het goede nieuws meedelen: “Mooi voor mij en het team!” Hans Som vertelt Martin dat hij maar liefst zes 9’s heeft behaald in de finale. “Niet alleen het mooiste maar ook zeker het lekkerste paasbrood heeft dit jaar gewonnen,” aldus Som. 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking