Nog niet voldaan aan de Informatieplicht Energiebesparing?

30 september 2019

Bakkerijen die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken, moeten sinds 1 juli 2019 voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Dat betekent dat zij alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat landelijk ongeveer de helft van alle bedrijfsvestigingen die moeten rapporteren, dat inmiddels ook echt gedaan heeft. Dat is mede te danken aan de inzet van brancheorganisaties als de NBOV, die hun leden hierbij ondersteunen, voorlichten en adviseren. 

Voor een aantal bedrijven is er echter nog werk aan de winkel. Moet u aan de informatieplicht voldoen, en bent u nog niet begonnen? Start dan zo snel mogelijk, want hoewel op korte termijn nog geen boetes worden gegeven, kan aan u uiteindelijk en in het uiterste geval een dwangsom worden opgelegd.

Hulp bij rapportage

Komt u er niet uit? Lees dan de informatie en de veelgestelde vragen op de NBOV-website of neem contact op met de NBOV. Wij kunnen u dan verder helpen, zodat het invullen van het eLoket zo vlot mogelijk verloopt.
 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking