Nutri-Score. Hét voedselkeuzelogo voor Nederland?

26 september 2023

Je hebt het vast wel eens gezien: het Nutri-Scorelogo op een product. Nutri-Score helpt de consument bij het kiezen voor gezondere producten. De score laat zien hoe een product zich verhoud tot vergelijkbare producten. Zo kan je aan de hand van de Nutri-Score bijvoorbeeld verschillende soorten gebak vergelijken: een aardbeienslof zal, vanwege de verse aardbeien, een betere Nutri-Score hebben dan een tompouce.

Vanaf 1 januari 2024 is Nutri-Score het voedselkeuzelogo van Nederland. Maar, dit betekent niet dat je verplicht bent om dit logo op je verpakkingen te gebruiken. Nutri-Score is een vrijwillig logo, dus je mag zelf bepalen of je het gaat gebruiken. 

 

Wil je Nutri-Score gaan gebruiken? Dan moet je rekening houden met het volgende:

  • Om het logo te mogen gebruiken moet je je merken registreren bij Santé Publique France. Dit kan vanaf 1 januari 2024.
  • Als je gebruik maakt van Nutri-Score, doe je dit met je hele assortiment. Je hebt na registratie 2 jaar om ervoor te zorgen dat de Nutri-Score op al je producten staat.
  • Als je gebruik gaat maken van Nutri-Score moet je de productinformatie van al je producten uploaden in de Levensmiddelendatabank.

 

Meer informatie over Nutri-Score vind je in de FAQ bedrijven en op de website nutriscorevoorbedrijven.nl. Ook vind je hier een rekentool waarmee je kan bepalen wat de Nutri-Score van je producten is. Heb je nog verdere vragen, of wil je sparren of het gebruik van Nutri-Score voor jou een goed idee is? Neem contact op met de NBOV, via info@nbov.nl of 0182-693030.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat