NVWA voert fysieke controles uit

10 feb 2022

De NVWA voert weer fysieke controles uit bij bedrijven. Bent u de afgelopen 3 tot 5 jaar niet gecontroleerd, dan is de kans groot dat u weer bezoek krijgt.

 

De NVWA inspecteert de voedselveiligheid in uw bedrijf. Dit betekent dat zij kijken naar de productieruimten, maar bijvoorbeeld ook of de registraties op orde zijn. Doorgaans komt de NVWA regelmatig bij u op bezoek voor een inspectie. Soms zit er een langere tijd tussen. Ter voorbereiding op de inspectie kunt u het stappenplan uitvoeren:

 

  1. Maak wekelijks een ronde door uw bedrijf.
  2. Controleer regelmatig uw bedrijf op overlast van plaagdieren. Meer informatie over plaagdierpreventie en -bestrijding.
  3. Controleer uw thermometer en check of de werkinstructie er nog is.
  4. Check of de ongekoelde verkoop geborgd is.
  5. Check of de allergeneninformatie klopt. U vindt hier praktische informatie
  6. Pleeg onderhoud, check daarvoor vloeren, plafonds en dergelijke.

 

Op onze site staan praktische documenten over de bovenstaande punten.

 

Heeft u een controle gehad en zijn daar punten opgemerkt?
Neem dan altijd contact op met de NBOV. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een zienswijze.

Agenda NBOV / NBOV
P&O Themamiddag
Artikelen / Info en advies
Blijf waaks bij onduidelijke voorstellen
Artikelen / Info en advies
Update e-learning allergeneninformatie