Ontmoeten

3 maart 2020

Ontmoeten. Dat is vast een kop die ik de afgelopen 9 jaar meer heb gebruikt, denk ik nu ik dit blog begin te schrijven. Bakkersvak, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor bakkend Nederland is zojuist voorbij. Het animo bleek weer groot.

Volgens mij zit de meerwaarde van de beurs in de persoonlijke ontmoetingen. Dit wordt - naar mijn mening - weer eens bevestigd door de geluiden over de Belastingdienst, waarover je niet anders dan klachten over intimidatie en onbereikbaarheid hoort. Daar lijkt persoonlijk contact niet meer te bestaan, waardoor de menselijke factor uit de beslissing verdwijnt en mensen in totale paniek worden achtergelaten.

Themacafés

Komende weken staan onze eigen Themacafés weer op het programma. Voor mij een van de jaarlijkse hoogtepunten, omdat wij er met elkaar kunnen discussiëren over de zaken die echt belangrijk zijn voor de ambachtelijke bakkerij. Wij nemen zelf punten mee om te bespreken, maar nóg belangrijker is uw input als lid. De dagelijkse problematiek is prioriteit nummer 1, maar realiseer u ook welke zaken er nog meer op u als ondernemer af zullen komen. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie die voor de deur staat en waarbij wij als branche echt tegen zaken aan zullen lopen die om oplossingen vragen.
 

Waarover ik deze dagen ook nadacht: deze week heeft mijn favoriete voetbalclub niet zulke beste resultaten op de mat gelegd. Daardoor kwamen er bij mij twee vragen op: als je twee keer in één week een slecht product levert, wat doet de consument dan?

Tijdens de Themacafés discussiëren we over zaken die echt belangrijk zijn voor de ambachtelijke bakkerij.

En: is dat reden voor paniek, of is het juist zaak om de rust te bewaren en gewoon te doen waar je goed in bent? Zo is voetballen bijna hetzelfde als zelfstandig ondernemen, toch?

Ik ontmoet u graag in een van onze Themacafés, of bij andere mooie ontmoetingsmomenten!

Ontmoetende groet,

Jos den Otter

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan