bakker in winkel

Wat doet de NBOV?

De NBOV is dé ondernemersorganisatie voor ambachtelijke brood en banketbakkers.

De NBOV verenigt een grote diversiteit aan bedrijven die actief zijn in de bakkerijsector: groot en klein, traditioneel en eigentijds, begonnen als thuisbakker of het bedrijf van ouders overgenomen. Bakkerijen zijn vertegenwoordigd in alle windstreken en met een uiteenlopend assortiment: brood, banket, chocolade en andere specialiteiten. De NBOV is een vereniging van en voor de leden. Hoe de leden betrokken zijn bij de koers van de vereniging vindt u hier. De activiteiten van de NBOV worden gecoördineerd en uitgevoerd door de organisatie in Gouda die 14 medewerkers telt.

De NBOV zet zich in op alle onderwerpen die van belang zijn voor de leden in de ambachtelijke bakkerij. Zowel op het gebied van ondernemerschap, werkgeverschap als vakmanschap. De NBOV doet dit door voor de ondernemers op te komen in Den Haag en Brussel, binnen de branche en  aan de cao-tafel. Hoe meer ondernemers zich bij de NBOV aansluiten, hoe meer de NBOV voor de ambachtelijke bakkers kan betekenen.

De individuele leden zien de toegevoegde waarde van de NBOV ook terug in informatie en dienstverlening op maat, door ledenvoordelen en doordat de NBOV leden met elkaar in contact brengt. 

Binnen de NBOV is een aantal netwerken en commissies actief van leden die vanwege een onderwerp of hun positie in het bedrijf gezamenlijke interesses delen. Voorbeelden zijn starters, jonge ondernemers, vrouwelijke ondernemers, cao, vakmanschap en onderwijs. De NBOV wil leden en vakgenoten in beweging brengen, met elkaar verbinden en voorbereiden op een succesvolle toekomst.

Hoe werkt de NBOV?

De NBOV

  • luistert naar u als lid;
  • ondersteunt leden individueel met praktische informatie en advies op maat.;
  • vertaalt actuele onderwerpen en maatschappelijke ontwikkelingen naar uw dagelijkse praktijk;
  • brengt u in contact met uw collega-ondernemers;
  • werkt samen met de overheid en met organisaties binnen en buiten de bakkerijbranche om uw belangen optimaal te behartigen;

 

Wat biedt de NBOV u?

  • Advies op maat door gespecialiseerde adviseurs over: bedrijfsvoering, personeelszaken, juridische zaken, voedselveiligheid, communicatie. Bijvoorbeeld ontslagzaken, cao-vragen loonberekeningen, huurkwesties, warenwetaanpassingen, hygiëne, energie, bedrijfsopvolging en communicatie. 
  • Collectieve belangenbehartiging. De NBOV sluit met sociale partners de cao, zorgt voor pensioenen en organiseert via het sociaal fonds activiteiten op het gebied van instroom, opleiding en ontwikkeling en veiligheid en gezondheid van medewerkers in de bedrijfstak. Voorbeelden zijn , bijvoorbeeld rondom cao, onderwijs, vitaliteit, ontslagrecht, online ondernemen, privacyregels, btw, pintarieven, plaagdierenbestrijding, Warenwetbesluit Meel en brood, duurzaamheid, energie en milieu.
  • Praktische hulpmiddelen voor uw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld de bhv-tool Help123.
  • Snelle informatievoorziening via de website, actuele ledeninformatie per mail en online nieuwsbrief Bakkerszaken.
  • Bijeenkomsten over inhoudelijke thema’s of met uw eigen netwerk. Bijvoorbeeld over personeel, bedrijfsopvolging voor starters en vrouwelijke ondernemers. 

 

Meer weten? Dit doet de NBOV voor:

Factsheet "De NBOV is er voor u"

Word lid van de NBOV en profiteer van de vele ledenvoordelen.

De NBOV helpt ambachtelijke brood- en banketbakkers als ondernemer, werkgever en vakman.
Word lid en krijg gratis advies en begeleiding, financiƫle voordelen, en handige informatie en tools.

Word lid van NBOV