Deze indexcijfers hebben voor een groot deel invloed op je bedrijfsvoering. En helaas kan je er geen invloed op uitoefenen. Toch kan het interessant zijn om ze in de gaten te houden en te weten wat de trend is. Per onderwerp klik je door voor meer informatie en het indexcijfer.

De prijs van graan wordt weergegeven in euro’s per 1.000 kilo exclusief btw. De handelsprijzen en prijsschommelingen komen niet één op één overeen met de prijzen die ambachtelijke bakkers betalen voor hun grondstoffen. Zij maken namelijk vaak prijsafspraken met leveranciers.

De Consumenten Prijs Index geeft de prijsontwikkeling en daarmee de inflatie aan.

Voor stroom verschilt de prijs per uur. Het bedrag hierboven is een gemiddelde van de prijzen van vandaag. Gas wordt wel per dag berekend.  Je kan de marktprijzen op elke moment volgen. Heb je een flexibel energiecontract, dan volgen jouw prijzen vaak per maand de wereldmarkt. Heb je een vast energiecontract, dan worden vaak jaar of meerjaars afspraken gevolgd voor jouw energie.

Meer weten over de indexprijzen?

Naast de prijs vind je op de externe pagina’s nog meer informatie. Bijvoorbeeld over de trend en de achtergrond van het product. Heb je toch nog vragen? Laat het ons weten.
Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft