Peter Bienefelt in actie tijdens Bakery Masters

30 januari 2018

Dit weekend gaan de prestigieuze Bakery Masters in Parijs van start. Meester Boulanger Peter Bienefelt vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Maandag 5 februari  komt Peter in actie, een dag later is de prijsuitreiking. 

Door eerdere goede prestaties tijdens de Coupe Louis Lesaffre (voorronde WK) in 2015 en de Coupe du Monde de la Boulangerie in 2016 is Peter geselecteerd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Peter komt uit in de categorie broodspecialiteiten. Hans Som, coach van het BoulangerieTeam staat Peter bij in de aanloop naar en tijdens de wedstrijd. 

 

Hoogste Internationale podium

De tegenstanders zijn ook geselecteerd op basis van hun goede prestaties tijdens deze wedstrijden. Het niveau zal dan ook bijzonder hoog zijn. “Dit is het hoogste Internationale podium waar je als individu aan kan meedoen. Het gaat een zware wedstrijd worden, maar ik ga er alles aan doen om op te vallen in Parijs”, aldus Peter. Zijn tegenstanders komen uit Taiwan, Japan, Canada, Australië en Turkije.  

 

Opdracht

Tijdens de wedstrijd bakt iedere kandidaat een aantal standaard wedstrijdproducten, zoals de Franse baguettes, sierstokbroden, harde broodjes en desembroden. Daarnaast worden er producten gemaakt waaraan de kandidaat zijn eigen twist kan geven: een brood uit eigen land, een brood met de ‘wow-factor’ en de ‘Bake & Dine’-opdracht waarbij een broodconcept is bedacht dat centraal staat tijdens het diner. 

 

Blijf op de hoogte!

Niets missen van deze wedstrijd? Volg ons dan op Facebook en Twitter! Meer informatie over het BoulangerieTeam is te vinden op www.boulangerieteam.nl

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking