Praktische tips voor schoonmaak en gebruik handalcohol

17 december 2020

Vlak voor de topdrukte van kerst en oud en nieuw geven wij u nog wat tips over het gebruik van handalcohol en de schoonmaak in de winkel en bakkerij.

Een deel van de bakkerijen heeft een desinfectiezuil bij de ingang van de winkel staan, zodat klanten in de winkel met ‘schone’ handen de producten kunnen pakken.

Belangrijk aandachtspunt is dat handalcohol alleen effect heeft als de handen geheel met de alcohol bedekt zijn en de alcohol minimaal 20 seconden lang over de handen is gewreven.

Regelmatige schoonmaak blijft altijd belangrijk. Let op de volgende zaken: 

 

  1. Maak uw pinapparatuur en plexiglas of plastic schermen regelmatig schoon. Gebruik daarvoor elke keer een nieuwe of gewassen schoonmaakdoek en een schoon sopje, of gebruik desinfecterende doekjes met een toelatingsnummer.
  2. Zorg dat medewerkers regelmatig hun handen wassen en goed drogen.
  3. Zorg dat mondneusmaskers regelmatig vervangen worden, bijvoorbeeld na iedere pauze. In de pauze mag het mondneusmasker af als medewerkers zitten.

Let daarnaast goed op elkaar. In deze drukke tijden melden medewerkers zich minder makkelijk ziek. Vraag elkaar daarom regelmatig hoe het gaat.

Aanvullende informatie

  • Goed schoonmaken van winkel en bakkerij werkt prettiger en voorkomt dat u misgrijpt of dat plaagdieren een kans krijgen. Lees daarover ook: Inspectiediensten controleren intensiever.
  • Op de website Waar zit wat in kunt u lezen wat er zoal in handgel zit.
  • Hieronder kunt u een handenwasinstructie downloaden (bron: Diversey).
Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan