Raaijmakers stelt vraag aan Wopke Hoekstra over winstbelasting

11 maart 2021

Pieter Raaijmakers van G. Verhoeven Bakkerij vroeg woensdag 3 maart CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra waarom het CDA de eerste schijf voor de winstbelasting wil aanpassen. Dat deed Raaijmakers in een online verkiezingsgesprek met ondernemers bij MKB-Nederland en VNO-NCW. 

Het CDA wil de eerste schijf voor de winstbelasting van 400.000 euro terugdraaien naar 200.000 euro. Raaijmakers wees erop dat ondernemers graag zekerheid willen en juist investerend de crisis uit willen, en vroeg Hoekstra: “Waarom elke keer van dat zwabberbeleid en ge-jojo met tarieven?” Hoekstra antwoordde dat hij gaat inzetten op een langere periode van zekerheid bij alle belastingtarieven. “Bijvoorbeeld een hele kabinetsperiode. Er is voorspelbaarheid nodig.”

Hoekstra beantwoordde in het gesprek vragen van ondernemers over onder andere financiële compensatie van coronaschade, eerlijke concurrentie en de arbeidsmarkt. Hij zei te hopen dat Nederlanders deze zomer hun spaargeld weer gaan uitgeven in cafés en winkels. Tegelijkertijd gaf hij aan dat er veel meer nodig is om het bedrijfsleven weer op de rails te krijgen en te houden. 

Op de website van MKB-Nederland is een verslag van het gehele gesprek met Hoekstra te lezen.  Ook kunt u daar korte en lange filmpjes bekijken van alle gesprekken met lijsttrekkers en politieke partijen

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking