Ruim half miljoen kinderen krijgen het Knotsgekke broodboek

27 oktober 2020

Volgende week is de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar zullen ruim een half miljoen kinderen Het knotsgekke broodboek ontvangen in hun ontbijtpakket. Ook is het boek gratis te downloaden. Het Knotsgekke Broodboek is het elfde boekje in de Kolletje & Dirk reeks. De speciale uitgave voor honderdduizenden kinderen in Nederland is beschikbaar gesteld door de campagne ‘Brood uit Europa, goed verhaal’ van het Nederlands Bakkerij Centrum.

‘‘We dragen met veel plezier bij aan Het Nationaal Schoolontbijt, want al lijkt een stevig ontbijt met brood zo normaal, het is niet voor ieder kind weggelegd’', vertelt Jenneke van Elderen, voedingskundige van het Nederlands Bakkerij Centrum. In de verhalen van Kolletje & Dirk ontdekken kinderen op een speelse manier wat brood precies is en waarom het goed voor je is. Met dit cadeau aan alle basisschoolkinderen van Nederland, sluiten we een driejarige campagne af’’, aldus Van Elderen. ‘‘We zijn er trots op dat we de afgelopen periode middels een ‘Ode aan brood’ het Nederlandse publiek het gezonde van brood, de diversiteit en het heerlijke, warme gevoel van brood hebben kunnen laten zien.’'

Resultaten broodcampagne

De campagne ‘Brood uit Europa, een goed verhaal’ loopt in december ten einde. Er zijn mooie resultaten geboekt. Het aantal mensen dat vindt dat brood goed past in een modern en gezond voedingspatroon steeg in twee jaar tijd met 3,3% naar 83,6% anno 2020. Rond de 80% van de Nederlanders is het eens met de stelling dat brood gezond is. Gezondheid speelt bovendien een steeds belangrijker rol bij het kopen van brood (2018 –53,7% | 2019 –55,9% | 2020 –58,2%). (onterechte) Overtuigingen over brood, als ‘brood is een dikmaker’, ‘brood bevat veel koolhydraten, zout en/of E-nummers’ verliezen aan populariteit. Tegelijkertijd komt er wel steeds meer erkenning. Brood is lekker, gezond, vers, veelzijdig én makkelijk. Al deze eigenschappen zorgen voor een groeiende fanbase, want het zijn dé redenen voor mensen om weer meer brood te gaan eten (50,1 kilo per persoon in 2017 versus 50,6 kilo per persoon in 2019).

Artikelen / Branche
Doe mee met het Burgemeesters-ontbijt
Artikelen / Branche
Aftrap Nationaal Schoolontbijt in Hilversum
Artikelen / Branche
Ruim half miljoen kinderen krijgen het Knotsgekke broodboek
pagina
Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat