Schakelen

9 december 2021

Afgelopen week nam ik met een collega de productieplanning voor de kerststollen door toen het besef kwam dat het over een dikke drie weken alweer januari is. Ik weet niet hoe jullie het afgelopen jaar hebben ervaren, maar voor mij was het net als in 2020 hollen of stilstaan. Het eerste deel van het jaar was relatief rustig zonder horeca; toen zij weer opengingen was het behoorlijk aanpoten. Daarnaast constant schakelen: schakelen tussen de diverse maatregelen van de overheid, en schakelen als er weer een medewerker in quarantaine moest in tijden dat de bezetting toch al krap was.

De NBOV heeft het afgelopen jaar ook veel geschakeld. Een persconferentie was nog niet afgelopen, of we hadden al een e-mail ontvangen met de maatregelen voor onze branche. Nieuwe collega’s kwamen binnen en hebben snel hun plek gevonden. Als je op het NBOV-kantoor rondloopt, merk je de nieuwe energie. Die zie je weer terug in allerlei nieuwe ideeën, onder andere bij de algemene ledenvergadering in het Kröller-Müller Museum waar we een goede bijeenkomst hadden tussen schilderijen van Van Gogh. Ook hier voelde je de positieve energie die de leden meenamen, terwijl ze ook met kritische vragen kwamen. Voor het bestuur was het een bijzonder moment dat de leden akkoord gingen met een verandering van de statuten, en dat we in 2022 een ledenraad mogen toevoegen.

Dé ambachtelijke bakker

Ondertussen werd op de achtergrond een lobby gevoerd rond de Opslag Duurzame Energie (ODE). Kreeg de ambachtelijke bakkerij veel media-aandacht waarin de NBOV met regelmaat leden het woord kon laten doen. Is er in de branche een heel traject ingezet om de cao te moderniseren, makkelijker leesbaar en toepasbaar te maken, is Bakkracht opgericht om instroom, ontwikkeling en behoud van medewerkers in onze branche te coördineren en wordt er één nieuw platform gecreëerd waar werkgevers en medewerkers al hun informatie over werken en leren kunnen terugvinden. En last but not least ligt er bij de NBOV een prachtig communicatieplan klaar voor 2022, waarin Dé ambachtelijke bakker centraal komt te staan. Zakelijk gezien staan de mooiste weken van dít jaar ons echter nog te wachten. Ik wens iedereen heel veel succes - hopelijk kunnen we weer terugkijken op mooie omzetten en een goed verlopen decembermaand!

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking