Schepers en Nijkamp winnaars DesemAwards 2021

7 juli 2021

Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen won de DesemAward 2021 in de categorie gevuld brood. Echte Bakker Nijkamp uit Holten won de award voor beste ongevuld desembrood.

De desembroden werden gekeurd door Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Thijs Koolen, veelvoudig winnaar van de Gouden Schieter. In totaal werden 50 desembroden ingezonden. De winnaars werden per Zoom bekendgemaakt; de prijzen zijn in de eigen winkels uitgereikt aan de winnaars. Zij ontvangen een promotiepakket waarmee ze de aandacht op hun prijswinnende product kunnen vestigen.

 

Nieuw Warenwetbesluit

De DesemAwards worden georganiseerd in samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos. Ook dit jaar werd aandacht besteed aan het nieuwe Warenwetbesluit meel en brood. Van Scheijndel licht toe: “We zijn nu op de helft van de overgangsperiode en alle prijswinnaars voldoen aan de nieuwe eisen voor desembrood.” Daarnaast vertelt hij dat 90% van de inzendingen een overnight-proces heeft gehad, wat de smaak en aroma ten goede komt.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking