Stop op aansluiting stroomnetwerk: wat nu?

12 juni 2022

De kranten staan er momenteel mee vol, in grote delen van Nederland komt er een voorlopige stop voor aansluiting op het stroomnetwerk. Voor nieuwe bedrijven komt er een stop voor het afnemen én opwekken van elektriciteit. Bestaande bedrijven kunnen een zwaardere aansluiting vergeten. Door de opkomst van warmtepompen, laadpalen en elektrificatie van de industrie raakt het stroomnetwerk vol, juist in tijden dat we onafhankelijk van gas willen worden.

Het probleem van een overvol stroomnetwerk is niet zomaar opgelost. Deze situatie is zorgelijk voor ondernemers die willen verduurzamen en de overstap willen maken van gas naar elektrisch. Ook in de dagelijkse contacten van de NBOV met ondernemers bereiken ons vergelijkbare signalen. Hoe nu verder?

De NBOV heeft dit hoog op de agenda staan en is op zoek naar de oplossing. Hou de site in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Sta je voor de keuze om te investeren in zonnepanelen of een elektrische oven, informeer allereerst bij je regionale netbeheerder naar de mogelijkheden.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan