Strijd om Gouden Gard en Talentenprijs bijna van start

5 oktober 2021

Na een jaar afwezigheid gaat de strijd om de Gouden Gard en Talentenprijs dit jaar door! Op dinsdag 12 oktober is het Miele Experience Center in Vianen weer het decor voor de strijd om de felbegeerde Gouden Gard. Dit jaar is er naast de Talentenprijs voor Patissiers ook de Talentenprijs Boulangerie.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal gasten aanwezig. Wel kunt u meegenieten via een livestream. Hierin ziet u de ingezonden producten, de kandidaten en natuurlijk de prijsuitreiking. Het evenement is te volgen via goudengard.nl.

 

De wedstrijd

Er strijden zes kandidaten mee om Gouden Gard. Zij maken een showstuk, twee identieke deserttaarten, twee friandises, twee bonbons en acht gebakjes binnen een eigen gekozen thema. Hiervoor hebben de deelnemers 6 uur en 45 minuten de tijd.

Naast de strijd voor de Gouden Gard gaan nog eens 13 kandidaten de uitdaging aan om de Talentenprijs Patisserie binnen te slepen. Het thema dit jaar is Steampunk. Kandidaten maken twee identieke deserttaarten binnen dit thema.

Nieuw dit jaar is de Talentenprijs Boulangerie. Binnen hetzelfde thema maken de 6 kandidaten desembroden, tien gevuld getoerd gerezen en tien gevlochten briochebroodjes.

 

De prijzen

De winnaars worden beloond met de Gouden Gard (de nummers twee en drie ontvangen de Zilveren en Bronzen Gard) en de Talentenprijs. Daarnaast kunt u op de dag van de wedstrijd tussen 16:00 en 17:00 via social media op uw favoriet stemmen. De winnaar van deze social media prijs wint een masterclass chocolade showstukken door Frank Haasnoot. Onder de deelnemers van de Talentenprijs wordt ook de Consumentenprijs beschikbaar gesteld door het vakblad Bakkers in Bedrijf. Vanuit consumentenoogpunt worden de ingezonden desserttaarten beoordeeld op onder andere smaak en uiterlijk.