Team Bakkerij Haafs wint BakkersVakWedstrijden 2018

15 nov 2018

Team Bakkerij Haafs uit Haren is de winnaar van de BakkersVakWedstrijden 2018. Team Bakkerij Verba werd de winnaar van de Banketbakkers Top 5. Talent van het jaar 2018 is Britt Brukker geworden, zij werkt bij Bakkerij Haafs. De innovatietrofee ging naar Team Bakker Albert uit Zeist.

Winaar Bakkersvakwedstrijden 2018

Het aantal inzendingen was met 140 deelnemers nagenoeg gelijk aan de vorige editie. Er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Opvallend dit jaar was dat er meer bakkerijen als team meededen en dat er minder individuele inschrijvingen waren.

Uiteindelijk was het Team Bakkerij Haafs die in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2018.  De jury is van mening dat de inzendingen verrassend, boeiend en enerverend waren. Als tip voor volgende wedstrijden adviseert de jury dat de inzenders zich goed moeten verdiepen in de opdracht, die beschreven staat in het wedstrijdboekje. 

Voor de sierstukken was het thema dit jaar Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. De trofee in deze categorie ging naar Team Bakkerij van der Most uit Lemelerveld.

Artikelen / Branche
Radar duikt in hoge kosten betalingsverkeer voor ondernemers
Artikelen / Branche
Gouden Gard 2021 voor Nick Banus
Artikelen / Branche
Ondernemers gezocht voor MKB-Toets wegwerpverpakkingen