Social media en online

21 oktober 2020

Social media zijn niet meer weg te denken. Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks social media, zo blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2020. WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn vormen de top-5 van het socialmedialandschap.

Overzicht socialmedialandschap 2019-2020.

Wat verder opvalt, is dat het gebruik van social media overall groeit. Met name Instagram en YouTube worden door meer mensen gebruikt. 

Gebruik social media 2011-2020.

Nieuwsgierig geworden naar meer resultaten? Download dan het Nationale Social Media Onderzoek 2020. 

Nationale Social Media Onderzoek 2020

Social media stappenplan

U kunt als ondernemer social media op diverse manieren inzetten. Hiervoor is het belangrijk om in grote lijn een strategie uit te zetten. Bepaal uw doelstelling, budget, doelgroep en type kanaal. Wij helpen u hier graag mee op weg via het social media stappenplan.

Social media stappenplan

Dit document downloaden? Log in of word lid van de NBOV

Beheer online- en socialmedia-accounts

Een account van uw social en online media is als de sleutel van uw winkel of bakkerij: iemand met een account heeft toegang tot de online-kant van uw bedrijf. U kunt zelf uw social en online media beheren, of dit uitbesteden aan een medewerker of een externe partij, zoals een communicatiebureau of tekstschrijver. Bij een website of webshop heeft u te maken met een provider die de techniek erachter voor zijn rekening neemt, vaak inclusief de benodigde software. In alle gevallen geldt: maak goede afspraken. 

Lees hier de tips om zorgvuldig met uw accounts of logins voor online en social media om te gaan, wanneer een medewerker uw social en online media beheert of bij uitbesteding aan externe partijen. 

Werkgeverschap
Personeelsreglement
Artikelen / NBOV
Social en online: alles onder controle?
Artikelen / NBOV
Social Media posts