NBA

Kennis is onmisbaar in de ambachtelijke bakkerij. De Nationale Bakkerij Academie (NBA) brengt de bakkerijsector naar een hoger niveau via mbo- en praktijktrainingen voor bakkers, verkoop- en procesmedewerkers. Naast de opleidingen biedt de NBA praktische trainingen voor verdieping van de dagelijkse werkzaamheden.

 

NBA-trainingen vergroten de kennis en motivatie bij medewerkers, zorgen voor kwaliteitsverhoging en rendementsverbetering van de deelnemende bedrijven. De trainingen leveren dus rendement in euro’s, in werkplezier, in motivatie en uiteindelijk in het resultaat van de gehele branche. 

 

Bakkers, verkoop- en procesmedewerkers die aan de trainingen deelnemen, doen dit niet in de schoolbanken, maar op de werkvloer, via e-learning en in praktische trainingsbijeenkomsten. De één- of tweejarige opleiding wordt afgerond met een examen en een erkend mbo-diploma niveau 2,3 of 4.

 

De basis voor de NBA is gelegd door de NBOV, de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en werknemersorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De NBOV is tevens bestuurslid van de NBA.

 

Meer informatie

NBA Opleidingen

Andere thema’s