Tip voor werknemers: Tijdelijk Noodfonds Energie

14 april 2023

Heb je werknemers in dienst die de energierekening niet meer kunnen betalen? Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekeing kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Dit noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun een deel van de energierekening van oktober 2022 t/m maart 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het inkomen van de volwassenen in het huishouden. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier een huishouden aangesloten is

Zo werkt het

  • Stap 1: Doe de Noodfonds check op geldfit.nl/energie. Met deze korte check zie je of het slim is om een aanvraag te doen. Op deze site vind je ook tips om te besparen en een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen.
  • Stap 2: Na de Noodfonds-check krijg je uitleg hoe je jouw aanvraag doet. Deze aanvraag duurt een half uur. Het Noodfonds berekent of je in aanmerking komt voor steun.
  • Stap 3: De uitslag van je aanvraag zie je direct in je scherm. De energieleverancier controleert je aanvraag. Als alles klopt, dan wordt jouw energierekening lager.


Ga naar geldfit.nl/energie en ontdek of jij in aanmerking komt voor het Tijdelijk Noodfonds Energie.
 

Artikelen / Info en advies
Let op: Agressieve acquisitie door energieadviseurs
Artikelen / Info en advies
Let op voor negatieve uurtarieven bij zonnepanelen
Artikelen / NBOV
NBOV energiecollectief start 1 januari 2024