Toet in Apeldoorn beste oliebollenbakker!

14 december 2018

Toet, De Echte Bakker is de winnaar van de landelijke Oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Steenbergen uit Meppel behaalde de tweede plaats met zijn oliebollen. Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen werd derde. De vakjury beoordeelde elke inzending op vaktechnische onderdelen. De beste 8 bakkers hebben gestreden in de finaleronde en daar zijn de oliebollen van Jan Toet, Willem Steenbergen en Martin Nijkamp als beste uitgekomen. 
 

Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun oliebollen laten keuren door de vakjury bestaande uit de Meesters Boulanger Mark Plaating van Zeelandia en Wietse Schiere van Koopmans Meel en de keurmeester van het NBC, Ruud Geven. Mark Plaating: “Over de top drie in de finale was geen enkele discussie, dit waren perfecte bollen.” Er zijn door 52 Echte Bakkers oliebollen ingezonden.


Gave kick! 

Jan Toet werd was dolblij. “Dat mijn oliebollen als beste beoordeeld worden door twee Meesters Boulanger die toonaangevend zijn in onze branche, dat geeft mij een super gave kick!”, Willem Steenbergen reageerde blij: “We zijn altijd met de kwaliteit bezig en deze prijs is hartstikke mooi.” Martin Nijkamp moest eerst een lichte teleurstelling verwerken, maar die maakte al snel plaats voor blijdschap met brons.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan