Tweede ronde subsidie scholing basisvaardigheden

3 juni 2021

Het kabinet stelt jaarlijks via Tel mee met Taal subsidie beschikbaar voor werkgevers die investeren in de  basisvaardigheden van werknemers. Het gaat dan om subsidie voor scholing die leidt tot betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en digitale vaardigheid op het werk. Werkgevers kunnen tot 30 juni aanvragen indienen voor hun personeel.

In 2021 trekt het kabinet vanwege de coronamaatregelen 6 miljoen euro extra uit voor de regeling. Daarmee komt het totaalbedrag dit jaar op 8,8 miljoen euro uit. Begin 2021 vroegen werkgevers voor ruim 5,5 miljoen euro subsidie aan. Er is daarom deze ronde ruim 3 miljoen euro beschikbaar.

Voordelen

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen, voor de werknemer en de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers meer zelfvertrouwen en kunnen ze zelfstandiger werken. Veel werkgevers merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij het bedrijf.


Voorwaarden

U kunt de subsidie aanvragen tot en met 30 juni 2021. De voorwaarden zijn:

  • Een subsidieaanvraag mag maximaal € 125.000 bedragen. Tel mee met Taal vergoedt 67% van de kosten. De eigen bijdrage van de werkgever is 33%. 
  • U kunt de subsidie inzetten voor werknemers, maar ook voor zzp’ers die voor uw bedrijf werken en voor andere werknemers waarmee een minder duurzame arbeidsrelatie is aangegaan (zoals tijdelijke arbeidsplaatsen, beschut werk en arbeidsmigranten). 

 

Online vragenuurtje

De Dienst Uitvoering Subsidies aan instellingen (DUS-i) voert de subsidieregeling uit voor Tel mee met Taal. DUS-i organiseert met het Expertisepunt Basisvaardigheden op dinsdag 8 juni van 13.00 tot 14.00 uur een vragenuurtje over de subsidieregeling, via MS Teams. Aanmelden kan via info@basisvaardigheden.nl

Meer informatie

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking