Vakwedstrijden: welke gaan door, welke niet?

25 februari 2021

Tijdens vakwedstrijden kunnen bakkers en banketbakkers hun vakmanschap etaleren. De wedstrijden zijn ook een bron van inspiratie voor collega’s en leerlingen. Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, gaan sommige wedstrijden niet door, en andere in een aangepaste vorm.

We hebben de actuele stand van zaken voor u op een rijtje gezet. De jeugdvakwedstrijden en de Skills Masters gaan dit jaar niet door, omdat de organisatie ervan lastig is vanwege de coronamaatregelen.

Gouden Gard

De Vereniging Gouden Gard stelt alles in het werk om de wedstrijden door te laten gaan op dinsdag 12 oktober 2021 en voegt zelfs een nieuwe wedstrijd toe. Naast de patisseriewedstrijden om de Gouden Gard (leerlingen die bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 3 of 4) en de Talentenprijs (leerlingen die bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2), is er dit jaar de strijd om de Talentenprijs Boulangerie (voor leerlingen die bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2). 

Gouden Gard-voorzitter Hidde de Brabander zegt hierover in een eerder interview met Bakkers in Bedrijf dat het een grote wens van hem is om brood onderdeel van de Gouden Gard te maken: “Ik ben altijd bezig de verschillende onderdelen van ons vak te verbinden.”

Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 1 juli via de site van de Gouden Gard.

Vakwedstrijden: welke gaan door, welke niet?
Vakwedstrijden bakkerijbranche

BoulangerieTeam

Het BoulangerieTeam (waarvan de NBOV partner is) doet dit najaar mee aan de volgende wedstrijden:

  • IBA Cup van 24 t/m 28 oktober 2021 in München. 
  • Mondial du Pain van 16 t/m 20 oktober 2021 in Nantes.
  • EK Boulangerie van 16 t/m 20 oktober 2021 in Nantes.

Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina van het team.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland

Iedereen kan op 8 maart 2021 via een livestream de wedstrijden en prijsuitreiking van de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland op de voet volgen. Kijkers worden gevraagd om te stemmen op het favoriete showstuk, om de winnaar te bepalen van de publieksprijs. Ook zijn er inspirerende demo’s te zien van de patissiers van het Dutch Pastry Team. De livestream wordt van tevoren aangekondigd via de website en socialmediakanalen van het Dutch Pastry Team.

Artikelen / Branche
Maarten Kasper wint eerste Gouden Gard Boulangerie
Artikelen / Branche
Gouden Gard zoekt kandidaten!
Artikelen / Branche
NBOV feliciteert winnaar ‘Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje’