Van der Steen Beste Echte Bakker 2019

17 januari 2019

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is voor de tweede keer Beste Echte Bakker geworden. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op woensdag 16 januari in Molen de Zwaluw in Kesteren kregen de broers Barry en Jeroen van der Steen de Gouden Schieter uitgereikt door directeur Geert Caniels. Van der Steen uit Made, is al vanaf 2013 in de top van de ranking te vinden. In 2013 werden ze ook eerste en vorig jaar wonnen ze brons.

Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen die de kwaliteit van producten en de winkel continu op dit topniveau weten te stabiliseren. De Zilveren Schieter ging naar Jenny van der Putten uit Mierlo en het brons kwam in handen van Thijs Koolen uit Ell. Beide zijn terug in de top drie en voegen weer een trofee toe aan hun indrukwekkende eregalerij.

 

De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Petra en Wilfred Haafs van Bakkerij Haafs. Met hun winkel in Haren haalden ze een score van 9,752 en bleven daarmee nipt voor Godfried de Vocht die tweede werd met de winkel in Son. Derde werd Michel Nales met de winkel in Winterswijk. Alle aanwezige winnaars ontvingen de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uit handen van directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels. “Ik vind het geweldig om te zien dat de bakkers voor zichzelf de lat zo hoog leggen. Het gaat vaak om de kleinst mogelijke verschillen! Uiteindelijke winnaar is natuurlijk de consument, die erop mag vertrouwen dat zowel de winkels als de kwaliteit van de producten het hele jaar door gemonitord wordt, ook bij bakkers die dit keer niet op het podium staan,” aldus Caniels.

Beste Echte Bakkers 2019
Beste winkels Echte Bakkers 2019

Inspiratie voor 2019

Naast de prijsuitreikingen kregen de Echte Bakkers een vooruitblik gepresenteerd op de komende reclamecampagnes. Ze ontvingen verschillende handvatten om het begrip storytelling handen en voeten te geven; winkelmaterialen waarin het ambacht uitgebeeld wordt, een filmpje in de molen met henzelf in de hoofdrol en een presentatie van retaildeskundige Tom Kikkert die enthousiast heel toepasbare voorbeelden gaf over hoe je als bakker je eigen verhaal kunt ontdekken en vertellen aan de consument.


Huldiging

Maar liefst zes Echte Bakkers vieren komend jaar hun 50-jarig jubileum als lid van het Gilde; René Adank uit Breda, Brood&Ko uit Bodegraven, Goeijers uit Breda, Timmer uit Oudeschild, Reijenga uit Drachten en Piet Snelders uit Oosterhout. Gerard uit Hengelo en Van Ballegoie uit Rotterdam zijn 25 jaar Echte Bakker. De aanwezige jubilarissen werden gehuldigd en ontvingen de jubileumtrofee voor hun 50-jarig of de gouden speld voor hun 25-jarig lidmaatschap uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan