Vreugdenhil wint Kampioensbokaal BakkersVakWedstrijden

12 november 2021

NBOV-lid Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk won de felbegeerde Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2021. Met slechts 2 punten verschil werd bakkerij Nollen uit Hengevelde 2e in het kampioenschap. De 3e plek ging naar Echte Bakker Piet Haaksma uit Sneek. De NBOV feliciteert alle winnaars.

Dinsdag 9 november mochten de deelnemers hun inzendingen inleveren in het Fries Congrescentrum in Drachten. In verband met de corona maatregelen was de prijsuitreiking live te volgen via een livestream.  

De deelnemers in de Kampioensklasse werden beoordeeld op speculaas met amandelen, een themataartje Kerst, een chocoladecake, een ontbijtkoek met zuidvruchten, een weihnachtsstol, vruchtenbollen en een busbrood licht meergranen. 

Bakkerij Oonk uit Enschede, won de Banketbakkers TopVijf. Voor deze categorie werden gevuld speculaas, vormbonbons en een crème mokkataart gekeurd.
Talent van het jaar is gewonnen door Ruben Slagter van bakkerij Slagter uit Coevorden. Vlechtbroodjes, een assortiment kleine roomboterkoekjes en croissants waren de producten die voor deze categorie gekeurd werden. 
Het mooiste sierstuk werd gemaakt door Debbie, Andre en Roy van Bakkerij Oonk uit Enschede. Het thema was dit jaar Kerst. Het sierstuk moest bestaan uit 90% eetbare producten. Niet eetbare onderdelen mochten alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

U kunt de uitreiking terug kijken via deze link

Artikelen / Info en advies
Slim zakendoen: Creatieve oplossingen bij hogere kosten
Artikelen / Info en advies
Een sollicitant een dagje laten meedraaien, kan dat?
Artikelen / Info en advies
Koperverbinding KPN stopt binnenkort