Vrouwenvakgroep in gesprek over verzuim

10 juni 2021

Op 31 mei 2021 kwam de Vrouwenvakgroep voor het eerst sinds februari 2020 weer fysiek en coronaproof bij elkaar bij Mercatu in Reeuwijk. Tijdens de bijeenkomst stond het voeren van een modern verzuimbeleid centraal.

Anneke Zoethoutmaar, bedrijfsadviseur personeel en organisatie bij de NBOV, gaf een heldere presentatie over het integreren van verzuimbeleid in de eigen onderneming, gericht op gezondheid, fitheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim staat prominent op de agenda van werkgevers, want verzuim is duur. Met een verzuimprotocol wordt vastgelegd wat de stappen zijn als een medewerker ziek wordt. Zo weten werkgever en werknemer wat er wanneer moet gebeuren. Ook het verzuimgesprek kwam aan de orde. Heeft een werknemer een onverwacht hoog ziekteverzuim? Meldt hij of zij zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek? Dan is het tijd voor een goed gesprek.

Texel

De informatieve en geslaagde middag werd afgesloten met een netwerkborrel op het heerlijke terras. De aanwezige Vrouwenvakgroepleden waren erg blij elkaar weer te zien en kijken alweer uit naar de Tweedaagse op 27 en 28 september op Texel.

Meer informatie

Meer weten over een modern verzuimbeleid? Bel dan met Anneke Zoethoutmaar of Dennis Oosterveer via 0182 – 63 30 30 of mail naar po@nbov.nl. Meer informatie over de Vrouwenvakgroep of vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen? Bel dan met Jacqueline Loef, 0182 69 30 57, of mail naar loef@nbov.nl

Agenda NBOV / NBOV
Tweedaagse Netwerk Vrouwelijke Ondernemers
Artikelen / NBOV
Vrouwen Netwerk bezochten Gent voor Tweedaags event
Artikelen / NBOV
Netwerk vrouwelijke ondernemers in Nijmegen