Vrouwenvakgroep ‘online’ aan de wandel

8 april 2021

Op 22 maart vond de Voorjaarsbijeenkomst van de Vrouwenvakgroep plaats. Niet zoals gewoonlijk ergens in het land, maar onder leiding van twee professionele wandelcoaches in de natuur. Gewoon, maar toch bijzonder: in de eigen omgeving van de ondernemersvrouwen.

Vooraf kwamen de deelnemende Vrouwenvakgroepleden bij elkaar in een Zoom-meeting. Daarin kregen ze uitleg over het programma van de middag. De vrouwen gaven in de chat aan wat hun energievreters en energiegevers waren. Vervolgens gingen ze naar buiten, voor een wandeling in hun eigen omgeving. De toegestuurde energiereep zorgde voor nog meer energie.
 

Wandelen voor energie

De wandeling begon met ontspanningsoefeningen, die de ondernemersvrouwen konden beluisteren via een mp3-bestand op hun telefoon. Zo konden zij even los komen van de drukte van de dag. Daarna belden zij voor de volgende oefening met een collega-ondernemersvrouw, om parallellen te trekken tussen een zelfgekozen boom in de natuur en hun eigen positie. Dat herhaalde zich, zodat elke ondernemersvrouw twee anderen sprak. Aan het eind van de bijeenkomst werd geëvalueerd. De vrouwen spraken met een collega af om binnenkort telefonisch met elkaar door te nemen welke doelen ze hebben behaald, om in kleine stappen beter met hun energie om te gaan.

De bijeenkomst was online, maar toch persoonlijk: de Zoom-meeting werd voortgezet als netwerkborrel. Voorzien van borrelhapjes werden ervaringen gedeeld en tips uitgewisseld om het met personeel en ondernemers toch leuk te houden in deze coronatijd. Dat brengt aardig wat uitdagingen met zich mee en het is fijn als je daarover kunt praten met andere ondernemersvrouwen die in dezelfde positie zitten. Hoewel online niet helemaal het fysieke samenzijn kan vervangen, was het toch een geslaagde bijeenkomst!
 

Volgende bijeenkomst

Op 31 mei is de volgende bijeenkomst van de Vrouwenvakgroep. Dan staat een onderwerp op het gebied van personeel en organisatie centraal. Afhankelijk van de mogelijkheden vindt de bijeenkomst online of op het NBOV-kantoor in Gouda plaats.

Geïnteresseerd in de Vrouwenvakgroep? Bekijk dan de pagina Dit doen wij voor ondernemersvrouwen.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan