Vrouwenvakgroep weer bijeen op Texel

7 oktober 2021

Wind, regen maar gelukkig ook zon: de Vrouwenvakgroep kwam eind september weer fysiek bij elkaar, tijdens een wat herfstige Tweedaagse op Texel. Met bijna 40 ondernemende vrouwen was deze editie er een om niet te vergeten.   

Na de eerste fysieke bijeenkomst ‘In gesprek over verzuim” op 31 mei 2021 kon gelukkig de Tweedaagse op Texel dit jaar ook doorgaan, want er was heel wat gespreksstof. Zo werden ervaringen en tips uitgewisseld over het effect van corona, hoe je kunt omgaan met personeelstekorten en met de piekbelasting in de maanden november en december.

Stoken en brouwen

De wind, regen en pruttelende vintage Solexen zorgden maandag voor een enerverende eerste dag. Ietwat verkleumd kwam de groep aan bij ginstoker en bierbrouwer Stokerij Texel, waar het bijzondere oprichtingsverhaal werd verteld en de groep een rondleiding door stokerij en brouwerij kreeg. Vanzelfsprekend werden de stooksels en brouwsels geproefd: een TXL likeurtje en een echt TEXELS biertje. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij Paal 17.  

Dinsdag trok de groep per fiets over het eiland. Daarbij werd gestopt bij Bakker Timmer, waar Bea Timmer een inspirerend en eerlijk verhaal vertelde. Bea droomde er altijd van om in de bakkerij te staan. “Maar wie A zegt moet ook B zeggen. Ik moest er dus wel echt zeker van zijn”, aldus Bea. Inmiddels heeft zij samen met haar neef Niels vijf winkels, waarvan er vier voorzien zijn van een tearoom. Bea is verantwoordelijk voor de bakkerij; haar neef voor de winkels. 

De Vrouwenvakgroep

De Vrouwenvakgroep van de NBOV is er voor ondernemende vrouwen in de bakkerijsector. Een plek waar geen vraag te gek is en eerlijkheid en geborgenheid vooropstaat. Nieuwkomers worden hartelijk verwelkomd en opgenomen in de groep, die bestaat uit vele verschillende vrouwen, van alle leeftijden en uit alle regio’s, met diverse rollen binnen de onderneming, van een bakkerij met winkel tot vele filialen. Dat maakt de Vrouwenvakgroep tot een uniek en waardevol netwerk.

Meer informatie

Vrouwenvakgroep 

Agenda NBOV / NBOV
Tweedaagse Netwerk Vrouwelijke Ondernemers
Artikelen / NBOV
Vrouwen Netwerk bezochten Gent voor Tweedaags event
Artikelen / NBOV
Netwerk vrouwelijke ondernemers in Nijmegen