Warenwetbesluit: doe mee met de online werksessies!

18 mrt 2022

Op 1 juli 2022 eindigt de overgangstermijn en moet u voldoen aan het Warenwetbesluit Meel en brood. De NBOV helpt u ook in deze laatste maanden met online werksessies. Daarin gaat u met onze beleidsadviseur Wiepkje Colijn aan de slag.

De naamgeving van brood volgens de nieuwe regels is een belangrijk onderdeel van het Warenwetbesluit. Het NBC heeft daarom in opdracht van de branche een rekentool ontwikkeld die u helpt deze nieuwe warenwettelijke naam van het brood op te stellen.

De rekentool werkt eenvoudig: vul uw recepturen in, en in de meeste gevallen krijgt u direct de nieuwe warenwettelijke naam te zien. Soms zijn er uitzonderingen en moet u zelf een beschrijvende naam aan het brood geven. Met die naam voldoet u aan de wetgeving.

Hulp bij rekentool of uitzonderingen

Bent u NBOV-lid en heeft u hulp nodig bij het invullen van de rekentool of heeft u vragen over uitzonderingen? Schrijf u dan in voor een van onze online werksessies. Samen met beleidsadviseur Wiepkje Colijn, expert op het gebied van het Warenwetbesluit, vult u aan de hand van uw vooraf ingestuurde receptuur de rekentool in. Tijdens deze sessie kunt u vanzelfsprekend ook uw vragen hierover stellen. 

Via onderstaande links kunt u zich voor de online werksessies inschrijven:

Meer informatie over het Warenwetbesluit leest u op de pagina Warenwetbesluit Meel en brood. U kunt ook het webinar over dit onderwerp nog eens bekijken.

Artikelen / NBOV
Rob Jetten in gesprek met ondernemers Brood&Ko
Artikelen / NBOV
Ambachtelijke bakkers luiden de noodklok; en met succes!
Artikelen / Info en advies
Einde arbeidsovereenkomst december