Wat is er per 1 juli 2023 veranderd?

30 juni 2023

Op 1 juli gingen er nieuwe wetten in en waren er aanpassingen in bestaande wet- en regelgeving. Hieronder een overzicht.

Wettelijk minimumloon

Per 1 juli is het wettelijk minimumloon veranderd. De lonen werden verhoogd met circa 3%. Let er op dat u de lonen verhoogd van medewerkers als zij het minimumloon verdienen. Klik hier voor de nieuwe lonen.
 

Nieuwe regels voor wegwerpbekers en -bakjes

Klanten moeten vanaf 1 juli betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten, of gebruik maken van een herbruikbaar alternatief. Lees hier meer.
 

AOW-er uitbetalen bij ziekte

De periode dat je tijdens ziekte loon moet doorbetalen verandert voor een medewerker die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Per 1 juli 2023 ging dit van dertien naar zes weken. Lees het artikel voor meer informatie.

 

Veranderingen bij re-integratietraject

Per 1 juli 2023 werd de mening van de medewerker op zijn of haar re-integratie meegenomen in de re-integratiedocumenten. Het doel hiervan is om meer inzicht te krijgen in hoe de medewerker tegen de re-integratie aankijkt. Dit kan tot leiden tot meer betrokkenheid bij het re-integratieproces. Klik voor meer informatie.

 

Informatieplicht

Als je meer dan 25.000 m³ gas gebruikt, of meer dan 50.000 kWh elektriciteit ben je wettelijk verplicht om energiemaatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugbetalen, en de overheid hierover te informeren. Dit wordt de informatieplicht genoemd. Invullen kan via het e-loket van de RVO. Klik hier voor meer informatie.

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking