Webinar Hellemans geeft duidelijkheid over de huidige energiemarkt

5 april 2022

NBOV-partner Hellemans Consultancy heeft op woensdag 16 maart 2022 een interessante webinar gegeven over de ontwikkelingen in de energiemarkt. 

Naar aanleiding van de digitale sessie kwamen een paar conclusies naar voren. 

1. Vastzetten van prijzen is nog niet interessant genoeg of niet mogelijk voor kleinverbruik aansluitingen. Energieleveranciers wijzigen normaal gesproken hun variabele tarief 2 keer per jaar. Op dit moment doen ze dit meerdere keren per jaar, omdat het onzeker is welke kant het opgaat.

2. Ondanks de hoge tarieven, laat Hellemans u helpen een zo scherp mogelijk contract af te sluiten

3. Neem energiebesparende maatregelen in uw eigen pand.
Alle beetjes helpen; een schakelaar met een bewegingsdetector, ledverlichting, isolatie etc. opgeteld kunnen dit soort aanpassingen al snel een besparing op het huidige verbruik opleveren.

4. Vraag advies, Hellemans kan een energiescan uitvoeren en tips geven over energiebesparende maatregelen

Klik hier om de volledige sessie terug te kijken.

 

Bundelen van de krachten

NBOV en Hellemans zijn momenteel bezig met een plan van aanpak voor een NBOV Collectief. Het collectief zal bestaan uit NBOV-leden die tegelijk hun energiecontract laten ingaan via Hellemans. Dit betekent wel dat leden van tevoren moeten toezeggen dat ze zullen deelnemen, terwijl de prijzen pas later bekend zullen zijn. Hellemans heeft namelijk een periode nodig om de energie strategisch in te kopen. Om zo veel mogelijk leden te laten aansluiten, dient ook rekening te worden gehouden met huidige vaste contracten.

Voordelen

  • Hoe meer leden zich aan het collectief willen binden, hoe beter de deal die Hellemans kan sluiten.
  • Kortingen kunnen oplopen tot duizenden euro's.
  • De mogelijkheid om het collectief met circa 20% uit te breiden. Dus ook nieuwe leden of mogelijke nieuwe panden kunnen zich aansluiten:
  • Meer flexibiliteit doordat er bij verkoop, verhuur of faillissement het contract kosteloos beëindigd kan worden.

Nadelen

  • Vooraf is niet bekend tegen welk tarief Hellemans kan gaan inkopen. Dit is de onzekerheid die er voor u is. Wel is de leveringsprijs voor het ingaan van het nieuwe leveringsjaar bekend.

 

Wij hopen binnenkort meer duidelijkheid te geven. Dan zal ook meer bekend zijn over de start van het collectief. Heeft u momenteel een aflopend contract en wilt u alvast meer informatie? Neem dan met Hellemans contact op via 030 767 09 88 of servicedesk@hellemansconsultancy.nl.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking